FK Dinamo

Pančevo 1945

Klub je osnovan 21. januara 1945. godine. Od svog osnivanja do danas FK Dinamo Pančevo je promenio brojne takmičarske rangove, od regiona Pančeva i Banata, pokrajine Vojvodine i međurepubličke lige, do Druge savezne lige bivše Jugoslavije u kojoj je igrao više od petnaest godina i Druge lige SRJ u kojoj je igrao deset godina. Tri puta je igrao kvalifikacije za ulazak u Prvu saveznu ligu bivše države.

Prvi put Dinamo se našao na korak od Prve lige već 1947. godine, kada je kao drugoplasirani iza Vojvodine u severnoj grupi srpske lige izborio plasman u jedinstvenu drugu ligu i stekao pravo da učestvuje u kvalifikacijama za Prvu ligu. Protivnik je bio FK Sarajevo. U Pančevu je Dinamo slavio sa 2:1, ali je u gostima izgubio sa 1:4. Naredne dve sezone Dinamo je igrao u drugoj ligi, sezonu 1949./50. je proveo u trećoj, a sledeću opet u drugoj. Godine 1951. druga liga je ukinuta i Dinamo je postao član Vojvođanske lige, koja je tada bila u drugom stepenu takmičenja. Kao drugoplasirani u Vojvođanskoj ligi 1952. i prvoplasirani 1953. još dva puta je igrao u kvalifikacijama za Prvu ligu, ali nije imao uspeha. Zbog reorganizacije takmičenja Dinamo je naredne dve sezone proveo u trećem rangu, da bi 1955. postao član treće zone, tada drugog stepena takmičenja. U konkurenciji klubova iz severne Srbije igrao je tri sezone, a 1958. je ispao u treći rang. Narednih deset godina balansira između raznih oblika trećeg i četvrtog takmičarskog stepena, a 1968. kao treći u Srpskoj ligi Sever ulazi u Drugu ligu Sever. Narednih šest sezona se takmiči, prvo u Drugoj ligi Sever, a onda zbog smanjenja broja grupa druge lige sa četiri na dve, jednu sezonu i u Drugoj ligi Zapad. Godine 1974. ponovo ispada u Vojvođansku ligu čiji član ostaje narednih dvanaest godina, sa izuzetkom sezone 1976./77. kada je bio u četvrtoj, Banatskoj ligi. Godine 1986. osvaja Vojvođansku ligu i ponovo postaje drugoligaš, ali gubi taj status već posle jedne sezone. Do raspada SFRJ igra u Međurepubličkoj ligi Sever, jednu sezonu opet u Vojvođanskoj ligi, a 1992. kao drugi u Srpskoj ligi Sever ulazi u jedinstvenu Drugu ligu SRJ.

U Drugoj ligi se takmičio sa promenljivim uspehom sve do 2003. godine, sa izuzetkom sezone 1995./96. kada je nakratko bio trećeligaš. Od 2003. klub beleži sve gore rezultate. Za samo tri godine dospeo je od drugog do petog ranga, Područne lige Pančevo. Od 2008. bio je član Vojvođanske zone Istok, koju je 2012. osvojio i plasirao se u Srpsku ligu Vojvodina.